Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαϊου 2009 συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και του Συνδέσμου Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (ISAD).
Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (ISAD)
- Πιστεύουν ότι οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ των δύο Οργανώσεων μας είναι σημαντικοί για την ανάπτυξη οικονομικής συνεργασίας. Είμαστε πεπεισμένοι στην αναγκαιότητα όπως τέτοιοι δεσμοί προωθηθούν ανάμεσα και στις επιχειρήσεις στις δύο κοινότητες.
- Πιστεύουμε ότι επιχειρηματικές συνεργασίες πριν από την επίλυση του κυπριακού, θα συμβάλουν ευνοϊκά στις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και επίσης θα συμβάλουν στη στενότερη επαφή των πολιτών.
- Συμφώνησαν να μετέχουν στα αγγλόφωνα σεμινάρια προς τα μέλη τους που οργανώνονται από τις δύο Οργανώσεις.
- Ως επιχειρηματικές οργανώσεις επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και πρόθυμοι να συνεργαστούμε και να γίνουμε ο καταλύτης προς την αναζήτηση λύσης στο μακροχρόνιο πρόβλημα στο νησί μας και να υπερπηδήσουμε οποιαδήποτε εμπόδια στην προσπάθεια αυτή.
- Συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν οι τακτικές συναντήσεις.»