elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Το μέλλον των εμπορικών συναλλαγών για το Ηνωμένο Βασίλειο – Οδηγός για Επιχειρήσεις

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και σε συνέχεια της συμμετοχής του Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ στην χτεσινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της BusinessEurope, επισυνάπτεται αυτούσιος Οδηγός για Επιχειρήσεις που έχει ετοιμάσει η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (Confederation of British Industry – CBI) και το δικηγορικό Γραφείο Clifford Chance LLP σχετικά με «Το μέλλον των εμπορικών συναλλαγών για το Ηνωμένο Βασίλειο» (The future of trade for the UK).

Η έκδοση του Οδηγού κρίθηκε αναγκαία στην προσπάθεια του CBI να ενημερώσει τις Βρετανικές επιχειρήσεις για το νομικό καθεστώς που θα ισχύσει στις εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόθεση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit). Ο Οδηγός απαντά σε καίρια ερωτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, επεξηγεί την διαδικασία του Brexit με τρόπο απλουστευμένο και κατανοητό και παραθέτει πρακτικές προσεγγίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις για κάθε ενδεχόμενη κατάληξη στις διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση (EE).

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) προτρέπει όσα μέλη της έχουν άμεσες ή έμμεσες οικονομικές δραστηριότητες με το Ηνωμένο Βασίλειο να μελετήσουν το επισυναπτόμενο έγγραφο με ιδιαίτερη προσοχή.  Η ΟΕΒ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την ενδεχόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και θα προβαίνει σε τακτικές σχετικές ενημερώσεις προς τον επιχειρηματικό κόσμο με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων για το μέλλον των συναλλαγών τους με την Βρετανία.

Trade Paper – CBI – A guide for businesses_LR

Related Posts