elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ – ΟΕΒ: Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού

Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ – ΟΕΒ

Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού

• Διεθνούς κύρους ομιλητές θα αναπτύξουν βέλτιστες πρακτικές
• Βήμα στις τοπικές αρχές και στην τουριστική βιομηχανία

Τον ρόλο και τη συνεισφορά των Τοπικών Αρχών σε θέματα τουρισμού αναμένεται να αναδείξει το Τουριστικό Φόρουμ που διοργανώνει τον Ιανουάριο ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) και η ΟΕΒ (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων), στις 24 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία. Το Φόρουμ θα χαιρετήσει ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σωκράτης Χάσικος και θα συμμετέχουν επίσης δήμαρχοι από τις τουριστικές περιοχές της Κύπρου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και άλλοι ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης.

Στόχος της διοργάνωσης του Τουριστικού Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ είναι να παρουσιάσει τη σημασία και τη συμβολή των Tοπικών Aρχών στον τουριστικό σχεδιασμό και την τουριστική ανάπτυξη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτύπωση της διεθνούς εμπειρίας αναφορικά με τη συμβολή των δήμων και κοινοτήτων στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής τους, ενώ θα καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές στην Κύπρο καθώς και οι τρόποι με τους οποίους οι τοπικές αρχές θα μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή τους.

Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ θα παραστούν ομιλητές διεθνούς κύρους όπως η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνδεδεμένων Μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Yolanda Perdomo, η οποία στην πολύχρονή της πείρα έχει ασχοληθεί επισταμένα με τις ενέργειες που ακολουθούν οι τοπικές αρχές ως προς την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και κατ’ επέκταση της χώρας τους. Επίσης η Βούλα Πατουλίδου ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης θα αναλύσει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι αρμόδιες αρχές στη Θεσσαλονίκη ώστε η περιοχή να προσελκύει υψηλά ποσοστά επαναλαμβανόμενων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Την εμπειρία τους και το επιτυχημένο τουριστικό μοντέλο της περιοχής τους θα μεταφέρουν επίσης ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου και ο Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Σαντορίνης.

Η Cyta είναι ο Στρατηγικός Συνεργάτης του Τουριστικού Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, το οποίο επίσης στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Hermes Airports. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines.

Για περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΤΕΚ στο 22374433.

Related Posts