elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τουριστικό Φόρουμ ΟΕΒ – ΣΤΕΚ: Ο ρόλος των τοπικών αρχών στην υπηρεσία του τουρισμού

Πάνελ για τα προβλήματα, τις λύσεις και την
τουριστική ανάπτυξη των περιοχών της Κύπρου
Δήμαρχοι και κοινοτάρχες των τουριστικών περιοχών της Κύπρου αναμένεται να δώσουν το παρόν τους στο Τουριστικό Φόρουμ που διοργανώνει στις 24 Ιανουαρίου 2017, η ΟΕΒ (Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων) και ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία.

Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, πέραν των αρχικών παρουσιάσεων από τους διεθνούς κύρους ομιλητές, θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις πάνελ οι οποίες στοχεύουν στο να καταδείξουν τις προσκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές της χώρας μας, να συζητήσουν ενδεχόμενες λύσεις και στη βάση καλών πρακτικών να αναδείξουν τρόπους με τους οποίους οι τοπικές αρχές μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους και το κράτος μπορούν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους.

Στόχος των συζητήσεων αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση του τουρισμού της χώρας μας που θα έχει όφελος όχι μόνο για τους τουρίστες αλλά και για την κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της.

Στο πρώτο πάνελ με συντονιστές τους Γενικούς Διευθυντές της ΟΕΒ και του ΣΤΕΚ, κ. Μιχάλη Αντωνίου και κ. Χρυσαίμιλη Ψηλογένη αντίστοιχα, έμφαση θα δοθεί στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές. Στο πάνελ θα συμμετέχουν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, κ. Στέλιος Αχνιώτης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, Αστυνομικός Διευθυντής Γερμασόγειας, κ. Σολωμός Σολωμού και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carob Mill Restaurants Ltd, κ. Μάριος Νικολάου.

Πιθανές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές θα επιχειρήσει να εισηγηθεί το δεύτερο πάνελ του Φόρουμ με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Άγγελο Λοΐζου. Στο πάνελ θα τοποθετηθούν και θα δώσουν τις δικές τους προτάσεις ο Πρόεδρος του Πολεοδομικού Συμβουλίου, Δρ. Παύλος Φιλίππου, ο τέως Πρόεδρος Επιτροπής Παραλιών, κ. Άγγελος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Κοινοτάρχης Αγίου Τύχωνα, κ. Πάμπος Ιωάννου και το Μέλος του ΔΣ του ΣΤΕΚ και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Muskita Hotels, κ. Χρίστος Μουσκής.

Τέλος, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Μυκόνου και Σαντορίνης οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα παραδείγματα των περιοχών τους, το τρίτο πάνελ θα καταπιαστεί με το θέμα των επιτυχημένων πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης και μέσω του διαλόγου που θα εξελιχθεί, θα ακουστούν εισηγήσεις για δημιουργία περαιτέρω ανάπτυξης που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επιπρόσθετου ποιοτικού τουρισμού. Εκτός από τον Δήμαρχο Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνο Κουκά και τον Δήμαρχο Σαντορίνης, κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος και εκπρόσωποι των δημαρχείων Λεμεσού και Πάφου. Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο κ. Γιάννος Παπαδόπουλος, Πρώην Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας

Στο Τουριστικό Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ θα παραστούν επίσης ομιλητές διεθνούς κύρους όπως η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συνδεδεμένων Μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Yolanda Perdomo, ο Τουριστικός Σύμβουλος Υπεύθυνος για τη δημιουργία της νέας Στρατηγικής Τουρισμού της Κύπρου και του Εθνικού Πλάνου Μάρκετινγκ της Ισπανίας, Eulogio Bordas, και η Βούλα Πατουλίδου ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η Cyta είναι ο Στρατηγικός Συνεργάτης του Τουριστικού Φόρουμ ΣΤΕΚ-ΟΕΒ, το οποίο επίσης στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Hermes Airports. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines.

Για περισσότερες πληροφορίες και προκράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το 22374433.

Related Posts