elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΠΑΚ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “Επενδύοντας για ένα Πράσινο Μέλλον στην Κύπρο”

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει στις αρχές Ιουνίου την “Πράσινη Εβδομάδα”, με εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη αναφορικά με ένα περιβαλλοντικό θέμα. Το θέμα της ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας 2016 είναι “Επενδύοντας για ένα Πράσινο Μέλλον”.

Οι “πράσινες επενδύσεις” δεν αφορούν μόνο χρήματα και κέρδη. Σχετίζονται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε καιρούς ανεργίας. Αφορούν επίσης την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της Ευρώπης και τη μετάβαση σε μια οικονομία με χαμηλή κατανάλωση φυσικών και ενεργειακών πόρων, χαμηλές εκπομπές ρύπων και την ελάχιστη δυνατή παραγωγή αποβλήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 10 το πρωί στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα “Investing for a Greener Future in Cyprus”, με εξαιρετικούς προσκεκλημένους ομιλητές: Τον Libor Krkoska, επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) στην Κύπρο. Την Jean Lambert, Ευρωβουλευτή των Πρασίνων και ειδική σε θέματα πράσινων θέσεων εργασίας. Τον Richard Spencer, επικεφαλής του τομέα Αειφορίας στο Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και της Ουαλίας (ICAEW). Και τον Simon Webb, από την πολυεθνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων Procter & Gamble.

Οι ξένοι ομιλητές θα μιλήσουν για το μέλλον της απασχόλησης, της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει και καθορίζεται όλο και περισσότερο από την ανάγκη για περιορισμό των εκπομπών και των αποβλήτων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, η οποία θα ξεκινήσει με σύντομες παρεμβάσεις από πέντε βασικούς εκπροσώπους της κυπριακής οικονομίας: Τη Νατάσα Πηλείδου, Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων. Τον Κώστα Χριστοφίδη, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ. Τον Νίκο Κυριακίδη, εταίρο της Deloitte Κύπρου. Και τον Φάνο Καραντώνη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 22 817770 ή στο Konstantinos.ATHANASIADIS@ec.europa.eu

Related Posts