elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σύγκλιση απόψεων σε βασικά θέματα της οικονομίας μεταξύ ΟΕΒ και ΑΚΕΛ

Κλιμάκιο της Ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), υπό τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, είχε σήμερα συνάντηση με κλιμάκιο της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ, υπό τον Γενικό του Γραμματέα κ. Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του Κόμματος στη Λευκωσία.

Η συνάντηση κατά κοινή ομολογία ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική αφού έδωσε στις δύο πλευρές την ευκαιρία να εξηγήσουν η μια στην άλλη τις απόψεις τους για σημαντικά ζητήματα της κυπριακής οικονομίας, κρίσιμης σημασίας για τον τόπο.

Πάρα τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους θέματα, ΟΕΒ και ΑΚΕΛ συμφωνούν στην ανάγκη για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τρόπο που θα ωφελείται το σύνολο της οικονομίας, περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Περαιτέρω διαπιστώθηκε ταυτότητα απόψεων για αναβαθμισμένο ρόλο του one-stop-shop, ενδυνάμωση των ξένων επενδύσεων αλλά και για την επιβολή ΦΠΑ ύψους 19% στις αγοραπωλησίες ακινήτων, την οποία και οι δύο πλευρές θεωρούν πολύ αρνητική εξέλιξη εάν υλοποιηθεί.

Ταύτιση απόψεων μεταξύ ΟΕΒ και ΑΚΕΛ υπάρχει και στο θέμα δημιουργίας Υφυπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ενώ η ΟΕΒ εξήγησε ότι επιβάλλεται η δημιουργία και Υφυπουργείου Τουρισμού.

Διαπιστώθηκε περαιτέρω σημαντική σύγκλιση σε άλλα ζητήματα που έθεσε η ΟΕΒ, περιλαμβανομένης και της αναγκαιότητας ενδυνάμωσης της εισαγωγής μέτρων και ενεργειών που θα τονώσουν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Τέλος συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών και η επεξεργασία από κλιμάκια τεχνοκρατών κάποιων πτυχών που βρίσκονται ή θα αχθούν ενώπιον της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

Related Posts