elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Σχέδιο Επιδότησης Υπηρεσιών Φροντίδας σε Οικονομικά Αδρανές και Άνεργο Γυναικείο Δυναμικό για τα Εξαρτώμενα Μέλη των Οικογενειών τους

Στο πλαίσιο των μέτρων που προωθούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση, οικονομικά αδρανών και ανέργων γυναικών που έχουν την ευθύνη φροντίδας των εξαρτώμενων μελών της οικογένειας τους, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), μέσω της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σας προωθεί το εν λόγω Σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο παρέχει επιδότηση σε οικονομικά αδρανείς και άνεργες γυναίκες που έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας, για το κόστος φροντίδας των εξαρτώμενων μελών των οικογενειών τους, με βάση το μηνιαίο ακαθάριστο εισόδημα τους από εργασία με καθορισμένα ανώτατα ποσά.

Το επίδομα φροντίδας θα παρέχεται για ανώτατη περίοδο 18 μηνών δεδομένου ότι η γυναίκα εργάζεται, το ακαθάριστο μηνιαίο εισόδημα της από εργασία δεν ξεπερνά τα €2,101 και το εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας φροντίζεται από εγκεκριμένο με βάση τη σχετική νομοθεσία πρόγραμμα φροντίδας.

Επισημαίνεται ότι γυναίκα που έχει πέραν του ενός εξαρτώμενου ατόμου (π.χ. παιδί και ηλικιωμένο ή άτομο με αναπηρία) δικαιούται επίδομα φροντίδας για κάθε εξαρτώμενο άτομο ξεχωριστά.

Η ΟΕΒ απευθύνει έκκληση στις επιχειρήσεις-Μέλη της όπως στα πλαίσια των πολιτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσουν, προβούν σε σχετική ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού τους και προωθήσουν το Σχέδιο σε συνεργάτες, πελάτες, μέλη των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούνται κλπ, με σκοπό την αξιοποίηση του Σχεδίου και την ενίσχυση της ένταξης του γυναικείου δυναμικού στην αγορά εργασίας.

Προς αυτό τον σκοπό, επισυνάπτεται σύνοψη του Σχεδίου που έχει ετοιμαστεί από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ καθώς και όλα τα σχετικά έντυπα του Σχεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και τυχόν διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στα τηλ. 22-406709, 22-406706 και 22-406714.

Related Posts