elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ρύθμιση της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες – Οι συντεχνίες της ΑΗΚ παραπλανούν το κοινό

Η ανακοίνωση των Συντεχνιών της ΑΗΚ σχετικά με την προώθηση προσχεδίου νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), συνιστά ωμή διαστρέβλωση της πρότασης της ΟΕΒ.

Παραπλανώντας ενσυνείδητα την κοινή γνώμη οι εν λόγω συντεχνίες αποδίδουν στην ΟΕΒ πρόθεση απαγόρευσης των απεργιών και φυλακίσης των απεργών.

Ουδέν αναληθέστερον τούτου.

Η μοναδική επιδίωξη της ΟΕΒ είναι η ρύθμιση της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας σε όλες τις ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως ακριβώς έπραξε τον Μάρτη του 2012 η προηγούμενη Κυβέρνηση ρυθμίζοντας τις απεργίες στα αεροδρόμια και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Κατ’ επανάληψη έχει αποδειχτεί ότι πολλές Συντεχνίες στις Ουσιώδεις Υπηρεσίες δεν έχουν πρόθεση να σεβαστούν τις εθελοντικές ρυθμίσεις και να αυτοδεσμευτούν, με αποτέλεσμα κοινωνία, οικονομία και Πολιτεία να είναι εντελώς ανυπεράσπιστες.

Μοναδικός στόχος της ΟΕΒ με το προτεινόμενο νομοσχέδιο είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και η αποφυγή φαινομένων ομηροποίησης και διεθνούς διασυρμού του Κράτους από συντεχνίες που δεν σέβονται όσα συμφώνησαν και υπέγραψαν.

Το σύστημα εργασιακών σχέσεων της Κύπρου όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ευρωπαϊκών Χωρών, στηρίζεται στις αξίες της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και κυρίως στην τριμερή συνεργασία ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους (Κράτος, Εργοδότες και Συντεχνίες) οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θεωρούν αναγκαίες και να τις προωθούν προς συζήτηση στα αρμόδια Σώματα.

Related Posts