elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πρακτική Εξάσκηση Φοιτητών ΜΒΑ σε Κυπριακές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σας ενημερώνει ότι το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης (ΜΙΔ) του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), διοργανώνει από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να εφοδιάζει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με τις δεξιότητες που απαιτούν οι Κύπριοι επιχειρηματίες, μέσω της παροχής σε αυτούς της ευκαιρίας ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εμπειριών στις πραγματικές συνθήκες αγοράς εργασίας της Κύπρου.

Για το σκοπό αυτό, το 50% του συνολικού χρόνου φοίτησης κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του ακαδημαϊκού έτους (δηλαδή 12 από τις 24 εβδομάδες – 6 σε κάθε τρίμηνο) είναι αφιερωμένο στην τοποθέτηση των φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για την απόκτηση των αναγκαίων δεξιοτήτων και εμπειριών.

Η ΟΕΒ, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, προτρέπει τις επιχειρήσεις-Μέλη της όπως αξιοποιήσουν την δυνατότητα αυτή και παρέχουν στους φοιτητές την ευκαιρία για ενδοεπιχεριησιακή κατάρτιση (internship) για την απόκτηση των αναγκαίων δεξιοτήτων και εμπειριών.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης, οι φοιτητές θα διεκπεραιώσουν διάφορες εργασίες, όπως αυτές θα καθοριστούν σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ, και τελική μελέτη (project), το θέμα της οποίας θα υποδειχθεί από την επιχείρηση, με βάση τις ανάγκες της. Σημειώνεται ότι η εξάσκηση των φοιτητών δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις.

Εκτιμάται ότι στην δύσκολη περίοδο που διανύουν οι κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμοί, η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών δύναται να επιφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο για τους φοιτητές όσο και για τις επιχειρήσεις (π.χ. εκπόνηση μελετών για αύξηση της παραγωγικότητας, επανεξέταση των λειτουργικών και άλλων εξόδων των επιχειρήσεων, σχεδιασμός στρατηγικής πώλησης αγαθών/υπηρεσιών, καταγραφή πρακτικών και υποβολή εισηγήσεων για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων κλπ).

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης, οι αρμόδιοι Λειτουργοί του ΚΕΠΑ θα είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών.

Για δήλωση ενδιαφέροντος, περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του προγράμματος κ. Αντώνη Άνιφτο (22-806113) και κα. Κάτια Καλογέρη (22-806180) στο ΚΕΠΑ.

Related Posts