elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα την Ενεργειακή Ένωση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 23 Μαρτίου, 2018 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ημερίδα με θέμα «Ενεργειακή Ένωση: Τελευταίες Εξελίξεις».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, Γιώργου Λακκοτρύπη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct Λεμεσού.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Αντρέας Κεττής, Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο κ. Χρίστος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, ο Δρ Ανδρέας Αναγιωτός, Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο κ. Αντώνης Ιωάννου, Αν. Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, εκ μέρους του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι ευρωβουλευτές Λευτέρης Χριστοφόρου και Νεοκλής Συλικιώτης συζήτησαν τη θέση και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στις τρέχουσες ευρωπαϊκές ενεργειακές εξελίξεις, τόσο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όσο και στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με θέμα «Εξελίξεις στην αγορά ηλεκτρισμού και χειμερινό πακέτο» ο Δρ Ανδρέας Πουλλικκάς, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, ανέλυσε τη μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή ενεργειακή στρατηγική μέχρι το 2050 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στιε βασικές πρόνοιες του «Χειμερινού πακέτου – winter package» της τρέχουσας πρωτοβουλίας της «Ενεργειακής Ένωσης», ενώ ο κ. Αντώνης Ιωάννου Αν. Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας, ΥΕΕΒ&Τ, αναφέρθηκε στη λειτουργία της Αγοράς Ηλεκτρισμού στην Κύπρου και στις αλλαγές που προκύπτουν από το χειμερινό πακέτο «Καθαρή Ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους».

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας με θέμα «Καθαρή Ενέργεια και Ενεργειακή Ένωση» παρουσιάστηκαν ο Κανονισμός της Διακυβέρνησης και οι νέοι στόχοι για την ενέργεια και το κλίμα για το 2030, οι πρόσφατες εξελίξεις για τη νέα Οδηγία της Ενεργειακής Απόδοσης και τη διάσταση της ενεργειακής απόδοσης στον Κανονισμό για τη Διακυβέρνηση, η αναθεώρηση της Οδηγίας για την προώθηση των ΑΠΕ, καθώς και οι νέες ρυθμίσεις για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Εισηγητές αυτού του μέρους ήταν ο Δρ Θεόδουλος Μεσημέρης, Αν. Λειτουργός Περιβάλλοντος, Τμήμα Περιβάλλοντος και οι Ευάγγελος Στουγιάννης, Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Παρτασίδης, Λειτουργοί Βιομηχανικών Εφαρμογών, Υπηρεσία Ενέργειας.

Πατώντας στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρουσιάσεις των ομιλητών της Ημερίδας:

Αντώνης Ιωάννου

Θεόδουλος Μεσημέρης

Γιώργος Παρτασίδης

Ανδρέας Πουλλικκάς

Ευάγγελος Στουγιάννης

Νίκος Χατζηνικολάου

Related Posts