elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Παρουσίαση των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» στα Μέλη της ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργάνωσε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) ενημερωτική παρουσίαση των Προγραμμάτων «RESTART 2016-2020» για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016. Κατά την εκδήλωση τα στελέχη του ΙΠΕ παρουσίασαν προς τις επιχειρήσεις – Μέλη της ΟΕΒ τις ανοικτές και επικείμενες προσκλήσεις προγραμμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις.
Όπως είναι γνωστό, τα προγράμματα «RESTART» αποτελούν το νέο πολυετές αναπτυξιακό πλαίσιο χρηματοδοτικών προγραμμάτων για στήριξη της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στην Κύπρο το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους. Ο σχεδιασμός των Προγραμμάτων «RESTART» επικεντρώνεται στις επιμέρους επιδιώξεις καθώς και στους Τομείς Προτεραιότητας που αναδείχθηκαν μέσα από τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Κύπρο (S3Cy). Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα RESTART έχουν επιχειρήσεις, οργανισμοί, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επαγγελματικές οργανώσεις/σύνδεσμοι, δημόσιες υπηρεσίες καθώς και φυσικά πρόσωπα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα €100,000,000.
Η ΟΕΒ αποδίδει τεράστια σημασία στα θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης και εργάστηκε έντονα προς την κατεύθυνση αυτή τα τελευταία χρόνια και συνέβαλε στη διαμόρφωση των νέων προγραμμάτων του ΙΠΕ.
Η ΟΕΒ καλεί τις επιχειρήσεις όπως αξιοποιήσουν την ευκαιρία για χρηματοδότηση καθότι κρίνει πως τα νέα προγράμματα είναι στοχευμένα και επιλύουν σε σημαντικό βαθμό αδυναμίες παλαιότερων προγραμμάτων.

Related Posts