elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Υπουργός Οικονομικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ

Ο Υπουργός Οικονομικών κος Χάρης Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Γεωργιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες και δράσεις που προωθεί το Υπουργείο του για σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας, τονίζοντας ότι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι Κυπριακές επιχειρήσεις είναι καθόλα καθοριστικός.

Ο κος Υπουργός, μέσα σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα συζήτησε με τα μέλη της ΟΕΒ όλα τα θέματα που του τέθηκαν. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

  • η επανεξέταση των κλιμάκων του ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους
  • το νομοσχέδιο για την χρονομεριστική μίσθωση (leasing)
  • η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα προς αποτελεσματικότερη εφαρμογή του σχεδίου εξοικονομώ/αναβαθμίζω
  • η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα
  • η παραχώρηση διευκολύνσεων στην πληρωμή οφειλών προς το κράτος
  • τα προβλήματα ρευστότητας και η ανάγκη αναδιάρθρωσης δανείων
  • η εισαγωγή μέτρων, δράσεων και κινήτρων που θα ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα

Σ΄ ότι αφορά την πιθανότητα παροχής φορολογικών ελαφρύνσεων, ο κος υπουργός ανάφερε ότι θα συζητηθούν όταν το επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους.

Ο κος Γεωργιάδης απάντησε σε αριθμό ερωτήσεων και προέβη σε διευκρινήσεις για τα μέτρα που προωθούνται και εφαρμόζονται από το Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, κος Χρίστος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τον κον Υπουργό για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσε για να συζητήσει τα προβλήματα και τις εισηγήσεις των μελών του ΔΣ της ΟΕΒ. Ο κος Γεωργιάδης ανέφερε πως παραμένει στη διάθεση της ΟΕΒ για συζήτηση οποιουδήποτε θέματος που αφορά το Υπουργείο του.

Related Posts