elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Υπουργός Μεταφορών στο Συμβούλιο της ΟΕΒ

Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών & Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης παρευρέθηκε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) όπου παρουσίασε το κυβερνητικό έργο στα θέματα της αρμοδιότητας του και τις ενέργειες που προγραμματίζονται για το μέλλον.

Για το λιμάνι Λεμεσού ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για παροχή πληροφοριών προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για ετοιμασία των προσφορών, οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν περί τα μέσα 2016 καθώς και στην ετοιμασία Κανονισμών για τη λειτουργία της Αρχής Λιμένων με τον νέο ρόλο που θα αποκτήσει μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Επίσης, για το Λιμάνι Λεμεσού αναφέρθηκε στην απλοποίηση των τελών παροχής υπηρεσιών (ταρίφες) με καθορισμό ανωτάτου ποσού.

Για τις αερομεταφορές ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες για σύσταση ανεξάρτητης εταιρείας για έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας με σκοπό τη μείωση των καθυστερήσεων των πτήσεων, την αναδιάρθρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, την εξέταση αιτήσεων για νέες αεροπορικές εταιρείες στα πλαίσια της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων και στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση των υπηρεσιών τεχνολογίας, υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, ψηφιακή στρατηγική, δημόσιες προσφορές, συγκοινωνίες και αξιοποίηση κρατικής περιουσίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Χρίστος Μιχαηλίδης εξήρε το έργο του Υπουργείου και κάλεσε τον κον Υπουργό όπως επισπευθεί η υλοποίηση έργων για αναθέρμανση της οικονομίας και γενικά την απλοποίηση των διαδικασιών φιλικές προς τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της γενικής μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα.

Related Posts