elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ για το real estate στη Σαγκάη

Σημαντική πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ για την αγορά ακινήτων της Κύπρου, που διοργανώνει στη Σαγκάη ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για την κυπριακή κτηματαγορά αποτελεί το γεγονός ότι την πρόσκληση του Συνδέσμου έχουν ήδη αποδεχθεί οι μεγαλύτεροι κινέζικοι οργανισμοί που ειδικεύονται στην αγορά ακίνητης περιουσίας στο εξωτερικό, οι οποίοι, μάλιστα, θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών. Θα παραστούν επίσης υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Κινέζοι επιχειρηματίες.

Το «Cyprus Real Estate Forum», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2015, θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη στήριξη του κράτους στον τομέα της αγοράς ακινήτων.

Η Κίνα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες αγορές προσέλκυσης επενδυτών και αγοραστών ακινήτων, στην οποία οι κυπριακές επιχειρήσεις ανάπτυξης γης δραστηριοποιούνται έντονα τα τελευταία χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα. Το φόρουμ και πρωτίστως η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην προσπάθεια, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή κατά την οποία η αγορά ακινήτων της χώρας μας δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης, συμβάλλοντας καταλυτικά, για άλλη μια φορά, στην προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας για επάνοδο σε ρυθμούς δυναμικής ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παρουσιάσει στο φόρουμ τις σημαντικές εξελίξεις που καταγράφονται στην κυπριακή οικονομία και τις θετικές προοπτικές που προδιαγράφονται, καθώς και τα κίνητρα που προσφέρονται για προσέλκυση ξένων επενδυτών και αγοραστών ακινήτων. Τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και την πολυσυλλεκτικότητα που παρουσιάζει η Κύπρος ως ελκυστικός προορισμός για αγορά ακίνητης περιουσίας και τις εξελίξεις και τη δυναμική του τομέα θα αναπτύξει στο φόρουμ ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Παντελής Λεπτός.

Related Posts