elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Επιχειρούμενος εκβιασμός της ΠΑΣΥΝΟ δεν πρέπει να περάσει

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει τα επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα που έχει εξαγγείλει η συντεχνία των νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ διεκδικώντας βελτίωση των εισοδημάτων των μελών της.

Η απαράδεκτη στάση της συντεχνίας αυτής, είναι απότοκο της έλλειψης νομοθεσίας που να ρυθμίζει την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Η απεργία δεν στρέφεται εναντίον του εργοδότη των νοσηλευτών. Στρέφεται εναντίον αθώων, ανυπεράσπιστων και ευάλωτων συμπολιτών μας τους οποίους η εν λόγω συντεχνία χρησιμοποιεί ως «ανθρώπινη ασπίδα» στη μάχη για αύξηση των μισθών και ωφελημάτων των μελών της. Στρέφεται ακόμα εναντίον των χιλιάδων ανέργων και υποαπασχολούμενων του ιδιωτικού τομέα που παλεύουν με την ανασφάλεια και τους κινδύνους σε μια οικονομία που αγωνίζεται να σταθεροποιηθεί μετά την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η πολιτεία και η οργανωμένη κοινωνία δεν δικαιούνται να παραμείνουν απαθείς μπροστά στον εκβιασμό και οφείλουν να μεριμνήσουν για εναλλακτικές επιλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΟΕΒ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για διαμόρφωση έκτακτων διευθετήσεων σε συνεργασία με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για αντιμετώπιση της διαφαινόμενης κρίσης, και καλεί όλα τα νοσηλευτήρια και ιδιωτικές κλινικές – μέλη της να ανταποκριθούν θετικά εξυπηρετώντας τους ασθενείς για όσο διάστημα διαρκέσουν οι απεργίες.

Ο επιχειρούμενος εκβιασμός πρέπει να αποτύχει και το Κράτος πρέπει επιτέλους να προωθήσει τη νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες όπως εδώ και χρόνια ζητά η ΟΕΒ. Μία ρύθμιση που δεν θα απαγορεύει την απεργία αλλά θα προστατεύει το κοινωνικό σύνολο από την αυθαιρεσία μικρών επαγγελματικών ομάδων που ελέγχουν τις ζωτικές υπηρεσίες για την ασφάλεια, την υγεία και ευημερία όλων των κατοίκων του τόπου.

Related Posts