elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ο επανασχεδιασμός της βιομηχανικής πολιτικής – ύψιστη προτεραιότητα για την ΟΕΒ

Πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2016 διευρυμένη συνεδρία της Επιτροπής Βιομηχανίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη στην παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα του μεταποιητικού τομέα.
Στη συνεδρία συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τις βιομηχανίες και αναλύθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές του τομέα της Μεταποίησης. Έγινε επίσης λεπτομερής επεξεργασία προσχεδίου που ετοίμασε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για την Εθνική Βιομηχανική Στρατηγική 2016-2020.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί των διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν με κυριότερα αυτά που αφορούν:
• το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος,
• την ανάγκη αναβάθμισης της τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της βιομηχανίας,
• την απουσία κατάλληλων υποδομών με υπηρεσίες απόλυτα αναγκαίες για τη λειτουργία της βιομηχανίας σε περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού,
• την έλλειψη βιομηχανικής καύσιμης ύλης, και
• το ψηλό κόστος χρηματοδότησης καινούργιων αναπτύξεων.
Η ΟΕΒ έχει αποστείλει τις εισηγήσεις της επί του προσχεδίου για την Εθνική Βιομηχανική Στρατηγική 2016-2020 στο Υπουργείο Βιομηχανίας ζητώντας μεταξύ άλλων την ανάθεση διεξαγωγής ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης μελέτης σε ειδικούς εμπειρογνώμονες που θα επιλεγούν για το σκοπό αυτό.

Related Posts