elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ολοκλήρωση 57ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ΟΕΒ

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκωσία το Καταστατικό Μέρος της 57ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με πολυπληθή παρουσία Μελών της Ομοσπονδίας. Το Τελετουργικό / Πανηγυρικό Μέρος της Γενικής Συνέλευσης ακυρώθηκε, καθώς ήταν αδύνατη η παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, λόγω του θανάτου της προσφιλούς του μητέρας.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και μετά την εξέταση εσωτερικών θεμάτων της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρίστος Μιχαηλίδης εκφώνησε ομιλία στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε τις συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε την κυπριακή οικονομία η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη το 2013 η οποία, όπως είπε, διένυε την δυσκολότερη φάση της μετά την τουρκική εισβολή.

«Τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση ήταν τεράστια, ενώ ομοίως έντονες και πρωτοφανείς ήταν οι δυσκολίες τις οποίες ο κυπριακός λαός – όλοι μας, οφείλαμε να διαχειριστούμε», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης. Παρόλες τις αντιξοότητες και αδιαμφισβήτητες θυσίες του Κύπριου πολίτη, εργαζομένων, συνταξιούχων και επιχειρήσεων πέντε χρόνια μετά μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ επεσήμανε ότι παρόλα τα θετικά που καταγράφει, η Ομοσπονδία και ο ιδιωτικός τομέας γενικότερα, τήρησαν κατά την τελευταία πενταετία στάση αναμονής και κατανόησης σε αρκετά ζητήματα η επίλυση των οποίων όμως, πλέον, πρέπει να τροχοδρομηθεί άμεσα για να ενισχύσει την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Αναλύοντας το όραμα της ΟΕΒ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία κατέθεσε εμπεριστατωμένες προτάσεις και εισηγήσεις στην Κυβέρνηση.

«Οραματιζόμαστε μια Κύπρο σύγχρονη  μπροστάρη, καινοτόμο, ανταγωνιστική που να ξεπερνά τα μεγέθη της. Με αξιοσέβαστους θεσμούς χωρίς διαπλοκές και διαφθορά, με διαφανή και αποτελεσματικά συστήματα διακυβέρνησης», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, προσθέτοντας ότι τα 10000 Μέλη και 65 ενεργοί Σύνδεσμοι της Ομοσπονδίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί με την ΟΕΒ, δίνοντας τον παλμό της αγοράς και πραγματικής οικονομίας.

Μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω ολοκληρωμένη την ομιλία του Προέδρου της ΟΕΒ, καθώς επίσης παρουσιάσεις που ετοίμασε η Γραμματεία της Ομοσπονδίας με αφορμή την φετινή Γενική Συνέλευση.

Ομιλία Προέδρου – ΓΣ 2018

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2017-2018 Ανάλυση για την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Συνταξιοδοτικό Σύστημα της Κύπρου

Τελευταίες εξελίξεις για θέματα Ενέργειας & Περιβάλλοντος -Υπηρεσίας Ενέργειας & Περιβάλλοντος (ΟΕΒ)

 

 

Related Posts