elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Οι Δημόσιες Συμβάσεις στην ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για ενημέρωση των επιχειρήσεων, διοργάνωσε στις 6 Ιουλίου σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας ενημερωτική παρουσίαση με θέμα το νέο εναρμονιστικό νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, τ

ο οποίο τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Απρίλιο. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η κα Ρέα Γεωργίου, Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας και ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κος Μιχάλης Αντωνίου.

Κατά την παρουσίαση (επισυνάπτεται), ο κος Φίλιππος Κατράνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου επεξήγησε τις κυριότερες πρόνοιες της νέας νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων καθώς και των κανονισμών για τις αλλαγές, απαιτήσεις και αποκλεισμούς και κυρίως πως επηρεάζονται οι επιχειρήσεις.

Στόχος του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι ο εκσυγχρονισμός των διαδικασιών για αύξηση της αποδοτικότητας των δημόσιων δαπανών και η υποβοήθηση στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής για έξυπνη, αειφόρα και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με διευκόλυνση της συμμετοχής μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων με βασικές αρχές την ίση μεταχείριση, αποφυγή των διακρίσεων, διαφάνεια και αναλογικότητα.

Η ΟΕΒ εκφράζει και δημόσια τις ευχαριστίες της προς το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας για την παρουσίαση καθώς και για τη γενικότερη συνεργασία.

Related Posts