elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ & Baker Tilly: «Επιβίωση και Ευημερία»

ΟΕΒ & Baker Tilly
«Επιβίωση και Ευημερία»
Το Examinership στην Ιρλανδία και την Κύπρο

H Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με την Baker Tilly in South East Europe, διοργάνωσε παρουσίαση με θέμα «Επιβίωση και Ευημερία» – Πρακτικές Εφαρμογές των Αρχών του Examinership (Εξεταστής Εταιρείας), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Baker Tilly South East Europe κ. Μάριος Κλείτου. Παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες διορισμού και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο διορισμός Εξεταστή σε μια επιχείρηση, αλλά και να ακούσουν πρακτικές συμβουλές και επισημάνσεις σε σχέση με τα μειονεκτήματα της διαδικασίας και πως αυτά μπορούν να αποφευχθούν. Παρουσιάστηκαν επίσης διάφορα πρακτικά θέματα που άπτονται του διορισμού Εξεταστή σε εταιρείες, υπό το νέο πλαίσιο νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα.

Ο Εξεταστής αναμένεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων που πιθανόν να αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Το Examinership αφορά τόσο τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και τους πιστωτές που βασίζονται στην επιτυχία της επιχείρησης για ανάκτηση των χρεών τους.

Βασικός ομιλητής στην παρουσίαση ήταν ο κ. Neil Hughes Διευθύνων Σύμβουλος της Baker Tilly Ιρλανδίας, χώρα στην οποία εφαρμόζεται με επιτυχία ο θεσμός του εξεταστή για 25 χρόνια. Ο κ. Hughes, ως αδειοδοτημένος Εξεταστής με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα μεγάλων εταιρειών στην Ιρλανδία, όπου έχει υιοθετηθεί με επιτυχία η πρακτική διορισμού Εξεταστή.

Η νομοθεσία για το διορισμό Εξεταστή εισήχθη στην Κύπρο τον Μάιο του 2015 ως τροποποίηση του Περί Εταιρειών Νόμου και μέσα από αυτήν παρέχεται ακόμα ένα εργαλείο για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων όπου είναι εφικτό, να ανακτήσουν τη δυναμική μιας δεύτερης ευκαιρίας.

 

AGI_0358 AGI_0474 AGI_0217 AGI_0511 AGI_0464

Related Posts