elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Το κρατικό μισθολόγιο βασική αιτία της κακοδαιμονίας της κυπριακής οικονομίας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) θεωρεί εντελώς λανθασμένη την τυχόν καταβολή αυξήσεων σε οποιανδήποτε ομάδα εργαζομένων του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα κατά την τρέχουσα συγκυρία.

Η ΟΕΒ επανειλημμένα εξήγησε ότι το κόστος του κρατικού μισθολογίου αποτελεί κύρια αιτία των δεινών που έπληξαν την Κυπριακή οικονομία αφού το δυσθεώρητο ύψος του, δημιουργεί διαχρονικά τεράστια ελλείμματα και εκτρέπει το δημόσιο χρέος.

Ακόμα, η ΟΕΒ έχει αποδείξει ότι ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός και ότι πρέπει να σμικρυνθεί συνεργαζόμενος με τον ιδιωτικό ο οποίος μπορεί να προσφέρει το ίδιο έργο πολύ ταχύτερα, πολύ ποιοτικότερα και πολύ φθηνότερα από το δημόσιο τομέα, προς όφελος του φορολογούμενου και της οικονομίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει δημοσιοποιήσει τους προβληματισμούς του σε σχέση με την καταβολή αυξήσεων σε αριθμό υπαλλήλων που έχουν προαχθεί. Η ΟΕΒ πιστεύει ότι οι σκέψεις του Υπουργού δεν πρέπει να εφαρμοστούν γιατί θα ήταν λάθος κυρίως σημειολογικά και γιατί θα έδινε λάθος μηνύματα σε μια συγκυρία κρίσιμη για τον τόπο. Ο ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να υποφέρουν πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα στη διάρκεια της κρίσης σε αντίθεση με τους δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνομιακούς μισθούς και ωφελήματα.

Τυχόν παραχώρηση της ελάχιστης αύξησης θα ήταν πρόκληση και για τις δεκάδες χιλιάδες των ανέργων συμπολιτών μας.

Related Posts