elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Ναι στην προστασία εργοδοτουμένων με σοβαρές ασθένειες

ΟΕΒ: Ναι στην προστασία εργοδοτουμένων με σοβαρές ασθένειες
Όχι στην διευκόλυνση ασυνείδητων εργοδοτουμένων
Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή επιδιώκεται η τροποποίηση του Νόμου περί Τερματισμού της Απασχόλησης με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των εργοδοτουμένων που απουσιάζουν από την εργασία τους με άδεια ασθενείας.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) είναι έτοιμη να συζητήσει την βελτίωση της υφιστάμενης προστασίας ασθενούντων εργοδοτουμένων για περιστατικά σοβαρών ασθενειών ή ανίατων νοσημάτων.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να προστατεύονται τα πραγματικά περιστατικά ασθενούντων εργαζομένων.

Αρκετές επιχειρήσεις, οργανισμοί δημοσίου δικαίου και μέρος της Δημόσιας Υπηρεσίας, υποφέρουν από σωρεία περιπτώσεων καταχρηστικής προσφυγής σε απουσίες για ασήμαντα ή και ανύπαρκτα προβλήματα υγείας από εργαζόμενους που όχι μόνο εκμεταλλεύονται τους εργοδότες τους αλλά και καταταλαιπωρούν την πλειοψηφία των συναδέλφων τους που καλούνται να καλύψουν τα κενά.

Η ΟΕΒ προσπάθησε πολλές φορές διαχρονικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τους γιατρούς και τους συλλογικούς τους φορείς, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τυχόν εισαγωγή της πρότασης όπως έχει κατατεθεί, θα μεγιστοποιήσει τα φαινόμενα κατάχρησης και οι συνέπειες τους θα είναι οδυνηρές για εργοδότες και συνετούς εργοδοτούμενους.

Συνεπώς, επιβάλλεται προσεχτική μελέτη οποιασδήποτε τροποποίησης του Νόμου και έχουμε ήδη ζητήσει το θέμα να παραπεμφθεί στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για επεξεργασία.

Related Posts