elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ενισχύουν τους δεσμούς τους

Συνάντηση στο Γραφείο του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κύριου Χριστόφορου Χατζηκυπριανού, είχε αντιπροσωπεία της ΟΕΒ με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου και με τον Πρύτανη κύριο Κώστα Γουλιάμο. Εκ μέρους της ΟΕΒ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Λούης Λοϊζου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Αντωνίου, ο Αναπληρωτής ΓΔ κ. Κώστας Χριστοφίδης και ο Διευθυντής Μελετών, Κατάρτισης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πέτρος Πέτρου.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο και συμφώνησαν ότι η δυναμική που εμπερικλείει είναι τεράστια. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει και όσες άλλες προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον, έχουν αναβαθμίσει κατά τρόπο δραματικό την Κυπριακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προσελκύοντας φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, εντυπωσιακής ποιότητας και ποσότητας. Διαπίστωσαν δε ότι με την εξάλειψη κάποιων στρεβλώσεων και αναχρονισμών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, η δυναμική του τομέα θα αποδεσμευθεί πολλαπλασιάζοντας την συνεισφορά του στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Οι υπό αναφορά επενδύσεις αφορούν τόσο τις υποδομές, κτιριακές και υλικοτεχνικές, όσο και το διδακτικό-επιστημονικό-ερευνητικό δυναμικό. Σε ξενάγηση στο Microsoft Innovation Center και στην Ιατρική Σχολή που έκαναν ο κ. Χατζηκυπριανού και ο κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων και Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Πανεπιστημίου, οι αξιωματούχοι της ΟΕΒ εντυπωσιάστηκαν από όσα είδαν και άκουσαν, σε χώρους όπου συνυπάρχουν η επιστήμη και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό περιβάλλον γνώσης, έρευνας και δημιουργίας.

ΟΕΒ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο συμφώνησαν ότι θα αναπτύξουν κοινές δράσεις με στόχο την σύζευξη ακαδημαϊκής κοινότητας και πραγματικής οικονομίας, με τρόπο που θα προστίθεται αξία στην Κυπριακή κοινωνία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν και θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο θα συστηματοποιεί τις επόμενες ενέργειες προς τον κοινό στόχο.

Related Posts