elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ και Αστυνομία ενώνουν δυνάμεις

Τις δυνατότητες για ανάπτυξη συνεργασίας σε αριθμό τομέων, διερεύνησαν Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και Αστυνομική Δύναμη Κύπρου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις 17 Μαρτίου 2017.

Επικεφαλής των δύο πλευρών ήταν ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς Αστυνομίας ο κ. Χριστάκης Μαυρής, Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων, ο κ. Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνόμος Α´, ο κ. Λοϊζος Πραστίτης Διευθυντής Τμήματος Τεχνολογικής Ανάπτυξης Αστυνόμος Α’ και ο κ. Μάριος Αγιώτης, Ανώτερος Υπαστυνόμος Γραφείου Αρχηγού Αστυνομίας.

Από πλευράς ΟΕΒ παρόντες ήταν επίσης ο κ. Αντώνης Φραγκούδης Δ/ντης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, η κα Λένα Παναγιώτου Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής και η κα Μαρία Στυλιανού Θεοδώρου, Προϊστάμενη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο στόχος της συνάντησης ήταν διττός: Αφενός να επιβεβαιωθεί στο ανώτατο επίπεδο η βούληση των δύο Φορέων να συνεργαστούν και αφετέρου να αναζητηθούν συγκεκριμένοι  τρόποι πρακτικής υλοποίησης της βούλησης αυτής.

Ο κ. Χρυσοστόμου καλωσορίζοντας τους αξιωματούχους της ΟΕΒ, εξέφρασε την εκτίμηση του για τον ρόλο της ΟΕΒ και υπογράμμισε την επίδραση που έχουν οι δράσεις της επί του κοινωνικού συνόλου. Ο Αρχηγός επίσης ανέπτυξε το όραμα του για ένα Αστυνομικό Σώμα σύγχρονο και αποτελεσματικό, ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, με αντιμετώπιση ως κοινωνικών εταίρων όλων των οργανωμένων συνόλων όπως η ΟΕΒ αλλά και ΜΚΟ που αρθρώνουν υπεύθυνο και εποικοδομητικό λόγο. Υπογράμμισε την ανάγκη για επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων, μέσα από συνέργειες και συντονισμό δράσης, για επιτέλεση του έργου που η κοινωνία και η Πολιτεία έχουν εναποθέσει στους ώμους της Αστυνομίας, ιδιαίτερα στην εποχή μας που οι απειλές και οι προκλήσεις έχουν οικουμενικό χαρακτήρα.

Ο κ. Αντωνίου αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την θερμή υποδοχή, ανέφερε ότι οι ορατές αλλαγές στην Αστυνομία μας είναι εντυπωσιακές, τονίζοντας ιδιαίτερα την εξωστρέφεια και την υιοθέτηση βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών στις σχέσεις της με την κοινωνία των πολιτών. Πρόσθεσε δε ότι με αφορμή περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος με θύματα επιχειρήσεις μέλη της ΟΕΒ, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα και το ψηλό επίπεδο της Αστυνομίας μας, σε έναν εξαιρετικά περίπλοκο και τεχνολογικά προηγμένο τομέα.

Χρυσοστόμου και Αντωνίου συμφώνησαν στην επεξεργασία από μεικτά κλιμάκια ειδικών της ΟΕΒ και της Αστυνομίας, τρόπων έμπρακτης συνεργασίας σε τομείς όπως η πάταξη/πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, η προώθηση οικολογικής οδήγησης και η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.


Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την συνάντηση

DSC_0738 DSC_0739

Related Posts