elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Καθήκον κάθε εργοδότη η πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων

Με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που επισυνέβη στις 12/05/2018 και που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό της άτυχης 25χρονης νέας μητέρας Οδύσσειας Ιακώβου, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί για πολλοστή φορά τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τομέα οικονομικής δραστηριότητας, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από την νομοθεσία για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία.

Πρωταρχικό καθήκον κάθε εργοδότη είναι να παρέχει στους εργαζόμενους υγιές και ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορούν να εργάζονται παραγωγικά και να επιστρέφουν στο σπίτι και την οικογένεια τους αρτιμελείς και υγιείς.

Το νομοθετικό πλαίσιο για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία επιβάλλει σειρά υποχρεώσεων στους εργοδότες και ειδικά τη διενέργεια γραπτής εκτίμησης των κινδύνων στους χώρους εργασίας, και την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγείας. Τα πλείστα ατυχήματα μπορούν να προληφθούν και να αποφευχθούν πλήρως.

Η ΟΕΒ είναι στην διάθεση όλων των επιχειρήσεων για καθοδήγηση και υποβοήθηση για συμμόρφωση με τις σχετικές υποχρεώσεις.

Η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να αντέξει εργατικά ατυχήματα που οδηγούν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η ΟΕΒ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της άτυχης Οδύσσειας Ιακώβου.

 

Related Posts