elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Η κατάσταση στο Λιμάνι απειλεί όσα με κόπους και θυσίες πετύχαμε

H Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει την βαθιά ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου για την παρατεταμένη ανωμαλία που παρατηρείται στις εργασίες στο λιμάνι Λεμεσού.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και οι απώλειες σε πολλές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες. Η περιπέτεια στο λιμάνι Λεμεσού μετά την κήρυξη απεργίας από τους μεταφορείς αποκτά πλέον ανεξέλεγκτές διαστάσεις.

Η ΟΕΒ έχει απευθυνθεί κατ’ επανάληψη σε όλους τους εμπλεκόμενους κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Ο αποκλεισμός των προσβάσεων στο λιμάνι και η αποχή από την εργασία των μεταφορέων, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, επιβαρύνει περαιτέρω τις ήδη βαρύτατα καταπονημένες αντοχές του συστήματος, καθυστερεί την εξομάλυνση των δραστηριοτήτων και πολλαπλασιάζει τις ζημιές όλων, περιλαμβανομένων και των μεταφορέων.

Στην πραγματικότητα όσοι από πρόθεση επιβραδύνουν ή αναστέλλουν τη δραστηριότητα του λιμανιού “πυροβολούν τα πόδια τους”. Η ΟΕΒ κατανοεί πλήρως τη δυσφορία των μεταφορέων από την όλη κατάσταση αλλά ταυτόχρονα επαναλαμβάνει ότι οι αντιδράσεις αυτού του περιεχομένου μεγεθύνουν και παρατείνουν την απόγνωση του επιχειρηματικού κόσμου και των ίδιων των μεταφορέων.

Η ΟΕΒ απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα προς τους μεταφορείς για ψυχραιμία, συνεργασία και συλλογική προσπάθεια επιστροφής του λιμανιού σε συνθήκες ομαλότητας.

Το διαμορφούμενο σκηνικό απειλεί πλέον τη σύνολη οικονομία του τόπου.

Related Posts