elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΒ: Απαράδεκτη και Προκλητική η Απεργία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει απερίφραστα τη λήψη απεργιακών μέτρων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από ομάδα εργαζομένων των εταιρειών Swissport και LGS Handling.

Η απεργία γίνεται για διεκδίκηση μισθολογικών αιτημάτων από μία ομάδα καλά αμειβόμενων εργαζομένων, οι οποίοι δεν έχουν καμία μισθολογική αποκοπή από τον Μάιο του 2015 μέχρι σήμερα.

Το στοιχείο που καθιστά προκλητικά αυτά τα απεργιακά μέτρα, είναι το γεγονός ότι η ίδια η Υπουργός Εργασίας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες σε ανώτατο επίπεδο για εξεύρεση συναινετικής λύσης. Η απεργία αυτή παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και τα εργασιακά θέσμια αλλά και κάθε έννοια σεβασμού στην τριμερή συνεργασία.

Σε μια περίοδο που η κυπριακή οικονομία προσπαθεί να συνέλθει από την καταστροφή των προηγούμενων ετών, οι απεργίες στα αεροδρόμια μεσούσης της τουριστικής περιόδου, συνιστούν κτύπημα σε βάρος όλων των υπόλοιπων εργαζομένων και των επιχειρήσεων που στηρίζονται στον τουρισμό για να περιορίσουν τις ζημιές τους.

Η ΟΕΒ καλεί τις Συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου καν να μεριμνήσουν αμέσως για μη επανάληψη οποιασδήποτε απεργιακής κινητοποίησης στα αεροδρόμια.

Τέλος η ΟΕΒ καλεί τις δύο επηρεαζόμενες Εταιρείες να μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων, ακόμα και στην περίπτωση που οι απεργίες επαναληφθούν.

Related Posts