elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Μεγάλη επιτυχία είχε εκδήλωση της ΟΕΒ με θέμα τις εξαγωγές (παρουσιάσεις)

Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού στελεχών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με θέμα “Παρουσίαση σε Επιχειρήσεις για Ανάπτυξη των Εξαγωγών”, στα πλαίσια των προσπαθειών της για ενίσχυση της εξωστρέφειας των κυπριακών επιχειρήσεων.

Στη παρουσίαση λειτουργοί του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού επεξήγησαν τις κυριότερες πρόνοιες των κρατικών σχεδίων χορηγιών που ενδιαφέρουν τους εξαγωγείς κυπριακών προϊόντων/υπηρεσιών καθώς και τη νέα Υπηρεσία του Υπουργείου «Export Helpdesk» η οποία έχει σκοπό να προσφέρει βοήθεια και καθοδήγηση για διευκόλυνση της πρόσβασης στις ξένες αγορές μέσω των εμπορικών κέντρων της Δημοκρατίας στο εξωτερικό. Επίσης, το World Trade Center (Cyprus) παρουσίασε το άκρως ενδιαφέρον θέμα «Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ξένων Αγορών της ΟΕΒ κος Γιώργος Πέτρου και η Διευθύντρια του Τμήματος Εμπορίου του αρμόδιου Υπουργείου σε σύντομο χαιρετισμό τους τόνισαν μεταξύ άλλων τη σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας για τις επιχειρήσεις και την Κύπρο.

Η συνεισφορά των εξαγωγών στην οικονομία αλλά και στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μπορεί να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό καθότι οι Κυπριακές επιχειρήσεις έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους στις αγορές του εξωτερικού και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Η ΟΕΒ πιστεύει ότι οι εξαγωγές δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για πολλές επιχειρήσεις, που προσπαθούν να απαντήσουν δημιουργικά στην οικονομική κρίση μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η ΟΕΒ σύστησε την Επιτροπή Ανάπτυξης Ξένων Αγορών και δημιούργησε ειδικό τμήμα πληροφόρησης για εξαγωγές στην ιστοσελίδα της (www.epihirimatiki.com). Η ΟΕΒ σύντομα θα ανακοινώσει και άλλες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην εξαγωγική προώθηση των Κυπριακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η ΟΕΒ ευχαριστεί και δημόσια τo Υπουργείο Ενέργειας, Βιομηχανίας & Τουρισμού καθώς και το World Trade Center Cyprus για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Related Posts