elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κλιμάκιο της ΟΕΒ συνάντησε τον Υπ. Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού

Κλιμάκιο της Ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Πρόεδρό της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη είχε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, τον Γενικό Διευθυντή Δρ Στέλιο Χειμώνα, καθώς επίσης και ανώτερα διευθυντικά στελέχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒ και η συζήτηση περιστράφηκε στα βασικότερα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ευρύτατου φάσματος χαρτοφυλακίου του εν λόγω Υπουργείου.

Βασικά σημεία της συζήτησης ήταν η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, η προσέλκυση/ ενθάρρυνση των επενδύσεων, η προώθηση της έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, η ανάπτυξη του τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα τα τέλη ΑΠΕ & ΕΞΕ, και η βιομηχανική πολιτική και η ανάγκη επανασχεδιασμού των προτεραιοτήτων στον μεταποιητικό τομέα. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις αναπτύξεις γηπέδων γκόλφ και παρεμφερείς αναπτύξεις.

Έγινε επίσης αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του τουρισμού και συμφωνήθηκε ότι πρέπει να κεφαλοποιηθούν τα αποτελέσματα 2015-2016, να ενισχυθούν οι υποδομές και να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό η σύσταση Υφυπουργείου Τουρισμού.

ΟΕΒ και Υπουργείο συμφώνησαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις μεταξύ τους επαφές προκειμένου η πολιτική που διαμορφώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, να τροφοδοτείται με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας, όπως κωδικοποιούνται από την ΟΕΒ και τις επιχειρήσεις/μέλη της, που αναπτύσσουν δραστηριότητες σε όλους του τομείς και υποτομείς της Κυπριακής οικονομίας.

Related Posts