elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Κατώτερες των προσδοκιών του κοινωνικού συνόλου οι συντεχνίες των κυβερνητικών ιατρών

Η απόφαση των Συντεχνιών των Κυβερνητικών Ιατρών να λάβουν απεργιακά μέτρα την ερχόμενη Δευτέρα διαμαρτυρόμενες για την κατάθεση πρότασης νόμου στην Βουλή που προάγει την αύξηση του ορίου αφυπηρετησης στο 68ο έτος, δεν πλήττει μόνο τους πάσχοντες συμπολίτες μας.

Η εξαγγελθείσα απεργία πλήττει και την εικόνα μιας αμιγώς επιστημονικής επαγγελματικής ομάδας από την οποία το κοινωνικό σύνολο αναμένει ψύχραιμη, νηφάλια και συγκροτημένη διαχείριση όλων των αναφυόμενων προκλήσεων.

Είναι ακατανόητο και άκρως απογοητευτικό, συντεχνίες επιστημόνων και δη των ιατρών μας, να καταφεύγουν σε απεργιακά μέτρα χωρίς να ακολουθήσουν καμιά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πριν καν να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή και χωρίς να δώσουν την ευκαιρία στον διάλογο να λειτουργήσει.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων ( ΟΕΒ ) δεν τοποθετείται επί της ουσίας της πρότασης νόμου, αφού όπως πάντα διαμορφώνει τις απόψεις της όταν ακούσει τα επιχειρήματα όλων των επηρεαζομένων.

Ωστόσο η ΟΕΒ καλεί τις συντεχνίες των Κυβερνητικών Ιατρών να άρουν τις απειλές για απεργίες. Προσβάλλουν το επίπεδο του πολιτισμού των μελών τους και στρέφονται εναντίον αθώων και ευάλωτων πολιτών.

Η ΟΕΒ καλεί επίσης για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση, να προχωρήσει με την νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιωδεις υπηρεσίες, μια από τις οποίες είναι και η δημόσια υγεία.

Related Posts