elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ικανοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης για τις εξαγγελίες του ΥΠΟΙΚ

Ικανοποίηση για τη μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Οπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας στον ενιαίο συντελεστή 0,5‰ και παράλληλα να καταργήσει το δημοτικό και κοινοτικό τέλος που επιβαλλόταν επί αυτής.

“Ο εξορθολογισμός, η απλοποίηση και η επαναφορά του συγκεκριμένου φόρου σε αισθητά πιο χαμηλά επίπεδα, ήταν πάγιο αίτημα του Συνδέσμου τα τελευταία δύο χρόνια” ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παντελής Λεπτός, προσθέτοντας ότι η μείωση του φορολογικού βάρους για ιδιώτες και επιχειρήσεις αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω αναθέρμανση του τομέα.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος εκφράζει προβληματισμό για την απόφαση επιβολής ΦΠΑ 19% στις αγοραπωλησίες εμπορεύσιμων οικοπέδων. Εκ πρώτης όψεως ο Σύνδεσμος τη θεωρεί πρόωρη, καθότι τόσο η οικονομία όσο και ο κατασκευαστικός τομέας δεν έχουν σταθεροποιηθεί πλήρως.

Τα κίνητρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση για αναθέρμανση του σημαντικού αυτού κλάδου της οικονομίας, αναφέρει ο κ. Λεπτός, άρχισαν τους τελευταίους μήνες να αποδίδουν ουσιαστικά.

«Θα αξιολογήσουμε περαιτέρω τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης απόφασης πριν τοποθετηθούμε οριστικά, όμως ανησυχούμε μήπως λειτουργήσει ως αντικίνητρο, αποδυναμώνοντας την προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας», είπε.

Ο τομέας, αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, έχει αποδείξει τον δυναμισμό και την ανθεκτικότητά του και έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ και των εσόδων του κράτους και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

“Η όποια φορολογική επιβάρυνση, μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη και την προσέλκυση ξένων επενδυτών, δεδομένου και του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού και τα κίνητρα που προσφέρουν άλλες χώρες» κατέληξε.

Related Posts