elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ Χαιρετίζει τη Ρύθμιση των Ληξιπρόθεσμων Οφειλών

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει την επιτυχή κατάληξη των διαβουλεύσεων μεταξύ της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου και της Βουλής σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ταμεία που διαχειρίζεται το Υπ. Εργασίας (Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αδειών, Πλεονάζοντος Προσωπικού, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, και Κοινωνικής Συνοχής) και καταβολή 54ων μηνιαίων δόσεων προς εξόφληση των συσσωρευμένων οφειλών των επιχειρήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η οικονομία, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κρίνεται επιβεβλημένη, ως ελάχιστο μέτρο πρακτικής στήριξης και ανακούφισης των επιχειρήσεων, που ένεκα της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να καταβάλουν τις εισφορές στα Ταμεία έγκαιρα και εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει η νομοθεσία.

Η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών και η επιτυχής κατάληξη τους, αποτελεί απτή απόδειξη ότι μέσω της συνεργασίας, του εποικοδομητικού διαλόγου και της σύνθεσης απόψεων της Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας, μπορούν να εξευρεθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Καλούμε την Κυβέρνηση όπως διατηρήσει την ορθολογική αυτή προσέγγιση και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε η ρύθμιση αυτή να επεκταθεί άμεσα και για την διευθέτηση των οφειλών των επιχειρήσεων έναντι του ΦΠΑ και του Φόρου Εισοδήματος.

Related Posts