elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργοδοτών ‘Let’s Talk Jobs’

Καθιερώνεται για πρώτη φορά φέτος ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Εργοδοτών σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία και την Νορβηγία. Στόχος του θεσμού είναι η καλλιέργεια διαλόγου μεταξύ των εργοδοτών και των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης καθώς και η ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την απασχόληση. Οι εκδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με σλόγκαν “Let’s talk jobs!”, διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες κάθε χώρας.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή, η οποία αναδεικνύει το ρόλο και τη σημασία των εργοδοτών στις ευρωπαϊκές οικονομίες, ενισχύοντας παράλληλα την διασύνδεση των αναγκών των επιχειρήσεων με την αγορά εργασίας. Οι εκδηλώσεις και δράσεις που προγραμματίζονται για την Κύπρο επικεντρώνονται στην πληροφόρηση των εργοδοτών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και στην ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων.

Προσφωνώντας σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ κ. Μιχάλης Αντωνίου συνεχάρη το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και η οποία θα ενισχύσει την εικόνα των Κύπριων εργοδοτών και της επιχειρηματικής κοινότητας, εκφράζοντας την ευχή ο θεσμός να καθιερωθεί και να εμπλουτιστεί περαιτέρω.

Η ΟΕΒ παραμένει δεσμευμένη στην στήριξη κάθε ενέργειας στο ευαίσθητο θέμα της ανεργίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

*Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Related Posts