elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elenΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Με πρόσκληση της ηγεσίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2017 επίσκεψη κλιμακίου της Διευθυντικής ομάδας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ),  αποτελούμενης από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Μιχάλη Αντωνίου, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή, κ. Κώστα Χριστοφίδη και τον Διευθυντή Τμήματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, κ. Αντώνη Φραγκούδη, στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου στην Έγκωμη.

Τους εκπροσώπους της ΟΕΒ υποδέχτηκαν οι επικεφαλής  της Ιατρικής Σχολής υπό τον Κοσμήτορα της, Καθηγητή κ. Ανδρέα Χαραλάμπους στην παρουσία του Διευθυντή Ακαδημαϊκού Προγράμματος MBBS και Βοηθό Κοσμήτορα, Δρ. Άδωνη Ιωαννίδη, του Διευθυντή Διοίκησης κ. Κωνσταντίνου Στυλιανού και του Διευθυντή Επικοινωνίας κ. Γιώργου Συκαλλίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο Κοσμήτορας της Σχολής έκανε μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της το Σεπτέμβριο του 2011 και στα προγράμματα σπουδών, στη συνεργασία με την Ιατρική Σχολή St. Georges του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με βάση την οποία προσφέρεται τετραετές πρόγραμμα MBBS (Bachelor of Surgery and Bachelor of Medicine) καθώς και μεταπτυχιακό Post Graduate Diploma (PgDip) και Master of Science στην Οικογενειακή Ιατρική. Έμφαση έδωσε επίσης ο Κοσμήτορας στο εξαετές πτυχίο Doctor of Medicine (MD) που από το 2014 η Σχολή προσφέρει για απόφοιτους λυκείου.

Ο ΓΔ της ΟΕΒ, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εγκάρδια υποδοχή, εξήρε τη σημασία που διαδραματίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στον ανθρώπινο πλούτο της χώρας μας και στην οικονομία αφού προσελκύει χιλιάδες σπουδαστές από την ΕΕ και τρίτες χώρες του αναπτυγμένου κυρίως κόσμου. Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για το εντυπωσιακό έργο που επιτελούν ιδιωτικές Σχολές Ιατρικής του τόπου μας όπως  η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Λευκωσίας, οι οποίες  αποτελούν πόλο έλξης φοιτητών από 40 χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ.

Με το πέρας της συνάντησης έγινε περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

DSC_3770 DSC_3746 DSC_3747

 

Related Posts