elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε σύνοδο Προέδρων της BUSINESSEUROPE

Χρήσιμη και εποικοδομητική ήταν η συμμετοχή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στη σύνοδο των Προέδρων της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εργοδοτικών και Επιχειρηματικών Ομοσπονδιών (BUSINESSEUROPE) που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη στις 19 – 20 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ κος Χρ. Μιχαηλίδης παρουσίασε στους προέδρους αντίστοιχων οργανώσεων από 29 χώρες του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο καθώς και τις προοπτικές της. Το προεδρείο της συνόδου αλλά και πολλοί άλλοι συγχάρηκαν την Κύπρο για την επιτυχή εφαρμογή και έγκαιρη έξοδο της από το μνημόνιο, και την επάνοδο της στις αγορές με ευοίωνες προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης.

Στα πλαίσια των εργασιών της συνόδου ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε ομιλία του τόνισε την τεράστια σημασία που η Ε.Ε. αποδίδει στην εφαρμογή μέτρων για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση άλλων καυτών θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη κατά την τρέχουσα περίοδο.

Σε συνάντηση με τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο Αλέξανδρο στο παλάτι, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα και εισηγήσεις των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τα οποία ο Βασιλιάς ήταν ενήμερος και διατύπωσε τις απόψεις του. Σε εισήγηση για εφαρμογή κοινού εταιρικού φορολογικού συντελεστή στην Ε.Ε. ο πρόεδρος της ΟΕΒ διαφώνησε και ανέπτυξε επιχειρηματολογία την οποία ο Βασιλιάς χαρακτήρισε ως λογική και βάσιμη. Με τη διαφωνία και τα επιχειρήματα της ΟΕΒ συμφώνησαν αργότερα και άλλοι πρόεδροι από διάφορες χώρες που αρχικά είχαν αντίθετη άποψη.

Related Posts