elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΟΕΒ σε Συνέδριο Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Οργανώσεων

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικών Οργανώσεων BUSINESSEUROPE με τίτλο “Επενδύστε στην Ευρώπη” που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Στο συνέδριο τονίστηκε πως οι επενδύσεις, είναι η βάση για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας γι’ αυτό και η ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο πρόεδρος της κος Γιούγκερ έχουν βάλει ψηλά στις προτεραιότητες τους την αύξηση των επενδύσεων στην Ευρώπη. Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη πως ο επενδυτικός σχεδιασμός, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, θα είναι επιτυχής μόνο εάν αυτό το Ταμείο ενταχθεί σε μια ευρύτερη στρατηγική βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος στην Ευρώπη, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο.

Οι σύνεδροι συζήτησαν διάφορους παράγοντες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα όπως η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, η ρυθμιστική αστάθεια και ο διοικητικός φόρτος, το ψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, τα εμπόδια ανάπτυξης της ενιαίας αγοράς και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, και άλλα.

Κύριοι ομιλητές και συζητητές στο συνέδριο ήταν πέραν των επιχειρηματιών και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αντιπρόεδροι και επίτροποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ΟΕΒ στο συνέδριο της BUSINESSEUROPE εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κος Χρίστος Μιχαηλίδης ο οποίος στο περιθώριο του Συνεδρίου είχε επαφές με ομολόγους του άλλων ευρωπαικών Οργανώσεων. Ιδιαίτερες συναντήσεις είχε με την Πρόεδρο της BUSINESSEUROPE κα Emma Marcegaglia καθώς και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κον Θεόδωρο Φέσα.

Related Posts