elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η μείωση της ανεργίας απότοκο της υπεύθυνης στάσης που τήρησαν οι επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurostat, η ανεργία στην Κύπρο τον Φεβρουάριο σημείωσε σημαντική μείωση της τάξης του 24% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, από 16.6% τον Φεβρουάριο του 2015 σε 12.6% τον Φεβρουάριο του 2016. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα των θυσιών και της υπεύθυνης στάσης που τήρησαν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και η πολιτεία κατά τα τελευταία χρόνια.

Τα δεδομένα αυτά δικαιώνουν την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) η οποία από την αρχή της κρίσης πριν από πέντε χρόνια παρότρυνε την επιχειρηματική κοινότητα να προβεί σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις που θα διέσωζαν θέσεις εργασίας αλλά και που θα ενθάρρυναν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όπως ήταν η ελευθεροποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων.

Η σταδιακή οικονομική ανάκαμψη η οποία οδήγησε στην μείωση της ανεργίας εξακολουθεί να είναι εύθραυστη. Περαιτέρω μείωση της ανεργίας θα επιτευχθεί μέσα από την σοβαρότητα, την προσήλωση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την συνέχιση της ορθολογικής δημοσιονομικής πολιτικής, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την συγκράτηση του εργατικού κόστους. Η διατήρηση της υπεύθυνης στάσης που έδειξαν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση για περαιτέρω μείωση της ανεργίας. Είναι για αυτό που η ΟΕΒ θα συνεχίσει να ζητά αυτοσυγκράτηση στις διεκδικήσεις όσων έχουν ήδη απασχόληση γιατί προέχουν οι άνεργοι.

Related Posts