elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ηγεσία της ΟΕΒ στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης

Με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης Δρ Ελένη θεοχάρους είχε συνάντηση κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) υπό τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒ στις 3 Αυγούστου στα γραφεία του Κινήματος και εντάσσεται στην εκστρατεία συστηματικής προώθησης των συμφερόντων της πραγματικής οικονομίας στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, εκστρατεία που η ΟΕΒ ενεργοποίησε αμέσως μετά την συγκρότηση της νέας Βουλής σε Σώμα.

Στην Δρ Θεοχάρους ανέπτυξε ο κ. Μιχαηλίδης τις προτάσεις της ΟΕΒ επί όλων των σημαντικών προκλήσεων της οικονομίας, επεξηγώντας ταυτόχρονα τις εισηγήσεις της Οργάνωσης που αν υλοποιηθούν θα επιταχύνουν την επιστροφή της Χώρας σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις σε σχέση με το ΓΕΣΥ, με την Δρ Θεοχάρους να ακούει με κατανόηση τις ανησυχίες της ΟΕΒ σε σχέση με το μονοασφαλιστικό και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Άλλα θέματα που οι δύο πλευρές συζήτησαν ήταν:
Αναδιάρθρωση του Δημόσιου τομέα,
σταδιακή αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΦΠΑ και τον Φόρο Εισοδήματος όπως έγινε με τις οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις,
σύσταση τριών Υφυπουργείων,
κίνητρα για ενίσχυση της εξωστρέφειας και προσέλκυση επενδύσεων.

Η Πρόεδρος του Κινήματος εξέφρασε την εκτίμηση της για τις πρωτοβουλίες της ΟΕΒ και αποδέχτηκε εισήγηση για θεσμοθέτηση συναντήσεων μεταξύ κλιμακίων των δύο πλευρών προκειμένου να ανταλλάσσονται απόψεις σε θέματα που αφορούν την οικονομία πριν αχθούν για ψήφιση ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος.

Related Posts