elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η Ηγεσία της ΟΕΒ με τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Κλιμάκιο της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), υπό τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, είχε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, συνάντηση με τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και Ανώτατα Στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόε δρος της ΟΕΒ ανέπτυξε στη Διοικητή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία με τις δυσκολίες πρόσβασης σε ρευστότητα, με τα κριτήρια δανειοδότησης επιχειρήσεων, με την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων και την χρηματοδότηση επιχειρηματικών προσπαθ ειών.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται την κατανόηση των τραπεζών και συμφώνησε με τη Διοικητή ότι πρέπει τόσο οι τράπεζες όσο και οι επιχειρήσεις να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση σε κάθε περίπτωση ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να παραμένουν ενεργές και οι τράπεζες να εισπράττουν αυτό που δικαιούνται.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ολόθερμη στήριξη της ΟΕΒ στις προσπάθειες των Εμπορικών μας Τραπεζών για εξυγίανση και ανασυγκρότηση, κάτι που συνιστά αναγκαία προϋπόθεση για πλήρη ομαλοποίηση της κυπριακής οικονομίας.

Περαιτέρω ανέπτυξε τις απόψεις της ΟΕΒ σε σχέση με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο και τη στήριξη των προσπαθειών για εξωστρέφεια των κυπριακών επιχειρήσεων. Ζήτησε δε από τη Διοικητή τη στήριξη της στις προσπάθειες της ΟΕΒ για διείσδυση στην αγορά του Ιράν και Αραβικών χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Η κα Γιωρκάτζη εξέφρασε την εκτίμηση της για τη συμβολή της ΟΕΒ στην ανασυγκρότηση της χώρας και τόνισε τη σημασία των επιχειρήσεων για την ευημερία του τόπου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις μεταξύ τους επαφές με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την προώθηση πολιτικών που θα εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου στο σύνολο τους.

Related Posts