elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η ΕΤΥΚ συνεχίζει την επιθετική πολιτική έναντι του Συνεργατισμού

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων ( ΟΕΒ ) καταδικάζει έντονα την νέα φάση της επιθετικότητας της ΕΤΥΚ, που τώρα λαμβάνει την μορφή αδικαιολόγητης 48ωρης απεργίας στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.
Με μια ανακοίνωση γεμάτη απαξιωτικούς  υπαινιγμούς για την Διοίκηση και τους αξιωματούχους της Τράπεζας, με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Υπουργό Οικονομικών και με νομικίστικους τακτικισμούς, η ΕΤΥΚ προσπαθεί να  νομιμοποιήσει ηθικά και επικοινωνιακά μιαν ακόμα απαράδεκτη απεργία που προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Κάνοντας επιλεκτική αναφορά στα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή, ξεχνώντας βολικά τις καυστικές αναφορές του ίδιου Αξιωματούχου στα δάνεια του προσωπικού με σκανδαλωδώς χαμηλά επιτόκια.
Απειλώντας με ποινικές διώξεις τους υπεύθυνους της Τράπεζας επειδή δεν έδωσαν αύξηση μισθών από προσαυξήσεις και ΑΤΑ το 2014 και το 2015.    Ζητά αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους μιας επιχείρησης που έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας και διασώθηκε με λεφτά των φορολογουμένων.
Προειδοποιώντας παράγοντες της Τράπεζας για συνέπειες εάν ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να εργαστούν, προπηλακίζοντας εκ προοιμίου ως απεργοσπάστες όσους αρνηθούν να ακολουθήσουν την συντεχνία στον καταστροφικό δρόμο που επέλεξε.
Η ΕΤΥΚ γνωρίζει καλά κι ας μην το λέει, ότι ο νόμος περί Συντεχνιών απαγορεύει τον εκφοβισμό και την παρενόχληση των εργαζομένων από όλες τις πλευρές: τόσο από τον εργοδότη όσο και από την συντεχνία.
Η ΕΤΥΚ ακόμη γνωρίζει και ας μην το λέει, ότι όσο ιερό είναι το δικαίωμα της απεργίας άλλο τόσο είναι ιερό το δικαίωμα της εργασίας και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει οποιονδήποτε εργαζόμενο να πάει στην δουλειά του επειδή η ΕΤΥΚ αποφάσισε να απεργήσει.
Η ΟΕΒ καλεί την ΕΤΥΚ να εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική έναντι ενός κινήματος που παλεύει με την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων να σταθεί ξανά δυναμικά στην θέση που του αξίζει.
Οι απεργίες από αυτή την Συντεχνία συνιστούν κατάφωρη πρόκληση για τις χιλιάδες ανέργων και υποαπασχολούμενων, για τις αναρίθμητες επιχειρήσεις που παλεύουν για επιβίωση αλλά και για όλους τους εργαζομένους που έχουν υποστεί απώλειες ασυγκρίτως μεγαλύτερες από αυτές των μελών της ΕΤΥΚ για να συμβάλουν στην διάσωση των επιχειρήσεων και των εργασιών τους.

Related Posts