elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος – Χρέος της Πολιτείας έναντι των παραγωγικών δυνάμεων και του λαού

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στο μείζον θέμα της εργασιακής πτυχής των αποκρατικοποιήσεων, κατέθεσε προτάσεις για διευθέτηση κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη που θα υπηρετεί το μακροχρόνιο δημόσιο συμφέρον.

Η ΟΕΒ δεν εισακούστηκε από την Πολιτεία. Το Κράτος έχει υπερβεί όλες τις κοινωνικά και οικονομικά αποδεχτές ρυθμίσεις, διασφαλίζοντας εσαεί κατά τρόπο πρωτόγνωρο όλα τα ισχύοντα εργατικά και συνταξιοδοτικά προνόμια με μεγάλη δαπάνη για τον φορολογούμενο. Το Κράτος ακόμη, έδωσε στους εργαζόμενους κάθε πιθανή και απίθανη επιλογή, περιλαμβανομένης και της μεταφοράς τους στην Δημόσια Υπηρεσία, δημιουργώντας έτσι νέες απειλές για τις μνημονιακές υποχρεώσεις και την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων.

Παρά την προσφορά “γης και ύδατος”, ο συνδικαλιστικός Μινώταυρος των Ημικρατικών Οργανισμών δεν μπορεί να κορεστεί.

Η πλήρης άρνηση τους να συνεργαστούν ακόμα και με μια ετεροβαρή και σκανδαλωδώς ευνοϊκή γι’ αυτούς ρύθμιση, πλέον συνιστά απειλή για όλους τους υπόλοιπους.

  • Απειλή εναντίον των χιλιάδων επιχειρηματιών που είδαν το βιός τους να εξαϋλώνεται και των μυριάδων εργαζομένων που είδαν το εισόδημα τους να κατακερματίζεται για να διασωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας.
  • Απειλή εναντίον των ανέργων, πρώην εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και επιχειρηματιών που έχασαν τα πάντα και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και την αμυδρή ελπίδα επαναδραστηριοποίησης.
  • Απειλή ακόμα και εναντίον των Δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι συμβάλλουν με απρόσμενη υπευθυνότητα στην αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας.

Η ΟΕΒ καλεί Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο να προστατεύσουν όσα με πάνδημες θυσίες έχουν επιτευχθεί και να υλοποιήσουν τις συλλογικές μας υποχρεώσεις όπως συνομολογήθηκαν στο Μνημόνιο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος είναι οφειλή της Πολιτείας έναντι των ανέργων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραγωγικών δυνάμεων, που υπέστηκαν τα πάνδεινα για να σωθεί ο τόπος.

Related Posts