elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ημερίδα «Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Ημερίδα με τίτλο: «Σχεδιάζοντας τη Βιομηχανία της Νέας Εποχής».

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων, η ανάδειξη των προβλημάτων της βιομηχανίας και ο προσδιορισμός των δράσεων για περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξή της.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο υπουργός Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας & Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρήστος Μιχαηλίδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του κλάδου της Βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία στις δύσκολες εποχές και την ανάγκη που έχει σήμερα για στήριξη σημειώνοντας ότι «αυτό θα επιτευχθεί μέσα από πνεύμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο νέο Σχέδιο Δράσης για τη βιομηχανία τονίζοντας ότι «πρέπει να παραμείνει πραγματική προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης με τη στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες από τον κλάδο της Βιομηχανίας, εκπρόσωποι σημαντικών φορέων της οικονομίας και άλλοι αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν τέσσερα παράλληλα εργαστήρια τα οποία επικεντρώθηκαν στις πιο κάτω θεματικές ενότητες:

1. Doing Business (Επίλυση των Διαρθρωτικών Προβλημάτων της Βιομηχανίας, Υποδομές για Βιώσιμη Ανάπτυξη/ Παραγωγή, Βελτίωση Βιομηχανικού/ Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος).

2. Ψηφιοποίηση και Δεξιότητες (Ψηφιοποίηση της Βιομηχανίας, Ανάπτυξη Νέων Δεξιοτήτωκαι Ενίσχυση / Αναβάθμιση Υφιστάμενων Δεξιοτήτων).

3. Χρηματοδότηση (Ενίσχυση της Πρόσβασης στη Χρηματοδότηση).

4. Εμπόριο και Εξωστρέφεια (Ενίσχυση της Πρόσβασης στις Αγορές / Εξωστρέφεια, Εξαγωγές και Επενδύσεις).

Το ρόλο εισηγητή (rapporteur) δύο εργαστηρίων ανέλαβαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΟΕΒ, Κωνσταντίνος Ξυδάς  με βοηθούς το Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας της ΟΕΒ, Αντώνη Φραγκούδη και το Λειτουργό Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Οικονομίας, Μιχάλη Γρηγορίου.

 

Related Posts