elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ευαρέσκεια της ΟΕΒ για τη δημιουργία Εμπορικού Δικαστηρίου

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) χαιρετίζει την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ιωνά Νικολάου αναφορικά με τη διεξαγωγή μελέτης για σύσταση ενός αυτόνομου Εμπορικού Δικαστηρίου με στόχο τη διασφάλιση της ταχύτητας στην απονομή δικαιοσύνης.

Η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης μέσα από τη δημιουργία Εμπορικών Δικαστηρίων (Commercial Courts) αποτελεί πάγια εισήγηση της ΟΕΒ η οποία υποβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από δέκα περίπου χρόνια στον αρμόδιο Υπουργό, έκτοτε επαναλαμβάνεται σταθερά ενώ υποβλήθηκε πρόσφατα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω υπομνήματος που του στάληκε στα πλαίσια των ευρύτερων εισηγήσεων της για ανάκαμψη της οικονομίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους ξένους επενδυτές να γνωρίζουν ότι, σε ένα κράτος με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα όπως είναι η Κύπρος, δίνεται η ευχέρεια και η δυνατότητα άμεσης επίλυσης διαφορών σε υποθέσεις που αφορούν εμπορικές συναλλαγές.

Η ΟΕΒ θεωρεί ότι η λειτουργία Εμπορικών Δικαστηρίων είναι προς την ορθή κατεύθυνση με εμφανή οφέλη για το σύστημα της δικαιοσύνης αλλά κυρίως για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Related Posts