elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ετήσια Γενική Συνέλευση Παγκύπριου Σύνδεσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ).

Σε χαιρετισμό του στη Συνέλευση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Δρ. Μάρκος Αγαθαγγέλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου ΓεΣΥ αλλά και στα πλαίσια της διασυνοριακής ιατρικής και του ιατρικού τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαχρονική στήριξη του ΠΑΣΙΝ προς την εφαρμογή ενός λειτουργικού και βιώσιμου ΓεΣΥ αλλά και στις επιφυλάξεις και ανησυχίες των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων σε ότι αφορά την εφαρμογή ενός «μίνι ΓεΣΥ». Τονίστηκε επίσης πως χωρίς την συμμετοχή των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα το ΓεΣΥ και πως γι’ αυτό επιβάλλεται η συνέχιση του διαλόγου για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης προς όφελος των ασθενών και των φορολογουμένων.

Την Συνέλευση επίσης χαιρέτισαν οι Υπουργός Υγείας Δρ. Γιώργος Παμπορίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κος Χρίστος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Δρ. Θωμάς Αντωνίου και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου. Κατά την εκδήλωση όλοι οι ομιλητές εξήραν το ρόλο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στον τομέα υγείας και έγινε συζήτηση για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο.

Related Posts