elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επιχειρηματική Αποστολή της ΟΕΒ στην Τεχεράνη, 5-8 Μαρτίου 2016

Αναχωρεί σήμερα Σάββατο, 5 Μαρτίου για την Τεχεράνη η επιχειρηματική αποστολή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Χρίστο Μιχαηλίδη. Η αποστολή αποτελείται από 47 επιχειρηματίες οι οποίοι εκπροσωπούν 33 επιχειρήσεις προερχόμενες από ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας όπως τράπεζες, επιχειρήσεις ανάπτυξης γης, βιομηχανίες, ναυτιλιακές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις και γραφεία παροχής νομικών και ελεγκτικών υπηρεσιών. Κύριος στόχος είναι η σύναψη συνεργασιών με Ιρανούς επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα της αποστολής της ΟΕΒ περιλαμβάνει σεμινάριο για προβολή της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, παρουσίαση της αγοράς του Ιράν και συνθηκών ανάπτυξης συνεργασιών και επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B) με Ιρανούς επιχειρηματίες.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σε συνεργασία με την Ιρανική Συνομοσπονδία Εργοδοτικών Συνδέσμων (ICEA) η οποία είναι, όπως και η ΟΕΒ, μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών (ΙΟΕ). Σημειώνεται ότι στο σεμινάριο θα παραστεί εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα απευθύνει χαιρετισμό, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης. Επίσης θα γίνει παρουσίαση από τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) καθώς και από Υπουργό της Ιρανικής Κυβέρνησης. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, η ΟΕΒ θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την ICEA.

Η πρωτοβουλία αυτή της ΟΕΒ εντάσσεται στις προσπάθειες για εξωστρέφεια των Κυπριακών επιχειρήσεων προς νέες αγορές όπως το Ιράν, όπου μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων υπάρχει μεγάλη προοπτική για διείσδυση στην αχανή αυτή αγορά, μερίδιο της οποίας φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις μας.

Related Posts