elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επιπτώσεις στις Κυπριακές επιχειρήσεις από το παρατεταμένο κλείσιμο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων

Όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου παραμένουν κλειστά από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2013. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και στον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα είναι σημαντικές και πολυεπίπεδες που χρήζουν άμεσης και ψύχραιμης αντιμετώπισης από όλους.

Λόγω των περιορισμών οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στις πληρωμές για αγορά εμπορευμάτων ή και πρώτων υλών με αποτέλεσμα να αναστέλλουν προσωρινά τις εργασίες τους. Ακόμα υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια των συναλλαγών, ενώ η άρνηση του Τμήματος Τελωνείων να αποδεχτεί επιταγές για την εκτελώνιση προϊόντων επιδεινώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι εργοδότες αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς του προσωπικού τους με όλες τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται. Περαιτέρω επιμήκυνση του προβλήματος ενδέχεται να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο επιχειρήσεων και σε μόνιμη απώλεια θέσεων εργασίας.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων, εκφράζει την κατανόηση και τη συμπάθεια της για τα προβλήματα των επιχειρήσεων και απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς όπως συμβάλουν άμεσα στην τόνωση της οικονομίας και στην εξεύρεση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα επαναφέρουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Related Posts