elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Επιβεβλημένη η επέκταση της τουριστικής περιόδου λειτουργίας των καταστημάτων

Σε μιαν περίοδο που η οικονομία του τόπου περνά την δυσκολότερη φάση μετά το 1974, η Πολιτεία καλείται να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αναθέρμανση της αγοράς, προβαίνοντας σε ανάλογες ρυθμίσεις για ενίσχυση του εμπορίου και ενθάρρυνση νέων επενδύσεων στον τομέα αυτό.

Προς το σκοπό τούτο, η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κρίνει επιβεβλημένη την επέκταση της τουριστικής περιόδου λειτουργίας των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές για όλη την περίοδο Νοεμβρίου 2011 – Μαρτίου 2012.

Επέκταση της τουριστικής περιόδου συνεπάγεται ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση του αυξημένου, κατά τα στοιχεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αριθμού τουριστών που αναμένεται να καταφτάσουν στην χώρα μας τους χειμερινούς μήνες, των ντόπιων περιηγητών αλλά και των κατοίκων των τουριστικών περιοχών. Συνεπάγεται ακόμη αύξηση της κατανάλωσης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε ένα περιβάλλον έντονου τουριστικού ανταγωνισμού και μεσούσης της οικονομικής κρίσης, η μη διευκόλυνση των τουριστών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και σε αύξηση της ανεργίας.

Η ΟΕΒ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων να δείξει την αναγκαία αποφασιστικότητα και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της πιο πάνω ρύθμισης έτσι ώστε να ενισχυθεί η ήδη πληγείσα αγορά.

Related Posts