elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Ενημερωτικό Σεμινάριο για θέματα Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία για Οδοντοτεχνίτες

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οδοντοτεχνιτών, μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει με σκοπό τη συνεχή κατάρτιση των Μελών του, διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία για Οδοντοτεχνίτες», το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στη Λευκωσία.
Κατά το σεμινάριο, το οποίο έγινε με τη συνεργασία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, παρουσιάστηκαν και επεξηγήθηκαν διάφορα θέματα για την ασφάλεια και υγεία στο εργασιακό περιβάλλον των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων όπως εκτίμηση κινδύνων, χημικοί και βιολογικοί παράγοντες, πρόνοιες της νομοθεσίας και επαγγελματικές ασθένειες (επισυνάπτονται πιο κάτω οι παρουσιάσεις).
Η ιδέα για το κεντρικό θέμα του σεμιναρίου προήλθε αφού το Διοικητικό Συμβούλιο αφουγκράστηκε ανησυχίες που εξέφρασαν Μέλη του Συνδέσμου για την ανάγκη εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στο χώρο εργασίας λόγω κάποιων περιστατικών υγείας που παρουσιάστηκαν σε συναδέλφους που πιθανόν να σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας. Η υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στα οδοντοτεχνικά εργαστήρια απειλείται καθημερινά από άμεσους και εμφανείς κινδύνους αλλά και από μακροχρόνιες επιδράσεις επικίνδυνων ουσιών και οσμών. Για την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται η ανάπτυξη ενός προγράμματος υγιεινής και ασφάλειας, το οποίο θα στηρίζεται στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την εκπαίδευση, το συνεχή έλεγχο και θα έχει ως στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των άμεσων και έμμεσων κινδύνων.
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Οδοντοτεχνιτών φιλοδοξεί όπως συνεχίσει να εμπλουτίζει τις δραστηριότητες και υπηρεσίες προς τα Μέλη του με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματος.
Με την ευκαιρία αυτή ο Σύνδεσμος εκφράζει και δημόσια ευχαριστίες προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για την άψογη συνεργασία και τη συμμετοχή των στελεχών του στο σεμινάριο.

Related Posts