elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Εκστρατεία Επιθεωρήσεων στη Γεωργοκτηνοτροφία

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδια αρχή για τα θέματα ασφάλειας και υγεία στην εργασία, πληροφορεί μέσω της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) τους Κύπριους επιχειρηματίες, ότι κατά τον μήνα Απρίλιο 2016 διεξάγεται εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά που εμπίπτουν στην οικονομική δραστηριότητα «Γεωργοκτηνοτροφία».

Σημειώνεται ότι στα εν λόγω υποστατικά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, υποστατικά ζωικής και φυτικής παραγωγής, καθώς και οι χώροι εργασίας όπου εκτελούνται δραστηριότητες δασοκομίας, υλοτομίας και αλιείας.

Σκοπός της εκστρατείας είναι ο έλεγχος συμμόρφωσης εργοδοτών και αυτοεργοδοτούμενων προσώπων και παράλληλα η ευαισθητοποίησή τους για τη μείωση των ατυχημάτων, επαγγελματικών ασθενειών και επικίνδυνων συμβάντων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες στον τομέα αυτό.

Για σκοπούς πληροφόρησης, το ΤΕΕ ετοίμασε Ενημερωτικό Σημείωμα, για τις βασικές νομικές υποχρεώσεις των εργοδοτών και των αυτοεργοδοτουμένων προσώπων καθώς και επεξηγήσεις των βασικών κινδύνων και μέτρων προστασίας και πρόληψης, στα οποία εστιάζεται η εκστρατεία.

Διευκρινίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης στα υποστατικά /χώρους εργασίας, εκτός από τα σημεία στα οποία εστιάζεται η εκστρατεία, θα ελέγχονται παράλληλα και άλλες πρόνοιες της νομοθεσίας για ασφάλεια και υγεία στην εργασία.

Επιπροσθέτως, το ΤΕΕ ετοίμασε ενημερωτικό υλικό για τους κυριότερους κίνδυνους στις γεωργικές εργασίες και για κινδύνους που προκύπτουν από τη Χειρωνακτική Διακίνηση Φορτίων με βάση την ειδική μέθοδο ΚΙΜ (Key Item Method).

Για πρόσθετες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλ. 22405612 / 22405676 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση mkouyiali@dli.mlsi.gov.cy.

Related Posts