elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Διαφωνία της ΟΕΒ για το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Διαφωνία της ΟΕΒ για το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας
Πρέπει οι εκπτώσεις που δόθηκαν πέρυσι να ισχύσουν και για φέτος

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο αναφορικά με το φόρο που θα επιβληθεί στην ακίνητη ιδιοκτησία για φέτος, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) εκφράζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια της σχετικά με τον τρόπο του μέχρι σήμερα χειρισμού του όλου θέματος, δηλαδή το μη εκσυγχρονισμό της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας με βάση τις αναθεωρημένες αξίες σε τιμές 1/1/2013.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε άδικο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που προβαίνουν κάθε χρόνο σε έγκαιρη εξόφληση της υποχρέωσης τους αυτής, να μην απολαμβάνουν τουλάχιστον της ίδιας έκπτωσης που είχε δοθεί και πέρυσι, δηλαδή 15%.

Η μείωση της έκπτωσης, από 15% το 2014 σε 10% το 2015, θα αυξήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα έχουν οι πολίτες και επιχειρήσεις κατά 5 εκ. ευρώ σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξεύρεσης κεφαλαίων.

Η ΟΕΒ καλεί για ακόμα μια φορά την πολιτεία άμεσα και οριστικά να επιλύσει το όλο θέμα που αφορά τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης της ακίνητης ιδιοκτησίας και να ισχύσει και για φέτος το ίδιο ποσοστό έκπτωσης έγκαιρης εξόφλησης ύψους 15% που εφαρμόστηκε και πέρυσι.

Related Posts