elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
elΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Διάλεξη για την Κυκλική Οικονομία σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΟΕΒ, κα Ανθή Χαραλάμπους, πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο «Κυκλική Οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές», σε φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μέσα από τη διάλεξη οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν γιατί η κυκλική οικονομία είναι απαραίτητη από το σχεδιασμό, βασιζόμενη στην καινοτομία, αποσκοπώντας στον επανασχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών.

Η κα Ανθή Χαραλάμπους, επιλέγηκε μέσα από διαδικασία ευρωπαϊκής αξιολόγησης και έλαβε δωρεάν εκπαίδευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την κυκλική οικονομία, για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση σε μια ισχυρότερη και πιο κυκλική οικονομία, όπου οι πόροι χρησιμοποιούνται με πιο βιώσιμο τρόπο. Στόχος είναι η ευρωπαϊκή οικονομία να καταστεί καθαρότερη και πιο ανταγωνιστική και να υιοθετηθούν άμεσα δράσεις και μέτρα για τη μείωση της χρήσης των πόρων, τη μείωση των αποβλήτων και την ενίσχυση της βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης.

Παρουσίαση Κυκλική Οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές

Related Posts